Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | BejelentkezésRSS hírforrás

Mit vigyünk magunkkal a strandra?

| Blog | június 25, 2008

Mielőtt a fél házat összecsomagolnánk, érdemes átgondolni néhány dolgot, hogy valóban csak a fontos dolgokat pakoljuk a táskánkba, azok viszont mind ottlegyenek!

Amit mindenképpen gondoljunk át:

1. Milyen messze van a strand, tud-e annyit gyalogolni a csemete? Strandolás után is tud annyit menni?
2. Mennyi időt maradunk a strandon?
3. Milyen a strand felszereltsége? (Büfé, mosdó, wc, játszótér, árnyékos terület…)
4. Gyerek igényei? (Pelus, játék, tápszer, innivaló, stb.)
5. Ki fogja cipelni a gyereket, hűtőtáskát, strandtáská(ka)t?

Az alapfelszerelés:

1. fürdőruha (úszópelus)
2. törölközők
3. naptej
4. kalap vagy kendő
5. száraz ruha
6. + egy póló, ha nagyon erősen süt a nap

Ha pici (2 év alatti) gyerekkel megyünk, jó ha viszünk babakocsit, mert pakolásra is nagyon jó, és strandolás után a szaladgáló csemeték is elfáradnak, elég a csomagokat hazacipelni!

Egy nagy pléd is elfér a babakocsi bevásárlóhálójában, de ha apa bevállalja, ez is nagyon jól jön, nem csak a napozáshoz, de kis uzsonnázáshoz is oda lehet telepedni, vagy egy gyors peluscserét is könnyedén megoldunk.

Váltópelus, törlőkendő pelenkásoknál mindig van, de nagyobb gyerekeknél is jó a törlőkendőt elpakolni, mert ha esetleg nincs lehetőség kézmosásra, ezzel gyorsan és könnyen letörölhetjük a piszkot a kis dolgos mancsokról, máris lehet eszegetni.

Ennivaló nem feltétlen kell, ha a közelben van a szállás, és úgy tervezzük, az étkezés idejére visszaérünk, de a nagyobb gyerekek úgyis megkívánnak valami finomságot, így ha mi nem is csomagolunk, rávaló költőpénznek mindenképpen kell nálunk lennie. Ha mégis csomagolunk valamit, figyeljünk, hogy ne legyen romlandó, a tűző napon nagyon gyorsan tönkremegy egy sima szendvics is! Ha még el tudjuk vinni, jól jön egy hűtőtáska. Van már ebből is rugalmas falú, akár vállraakasztós is, nem kell a merev műanyagot cipelni!

Ha van a strandon játszótér, főleg, ha homokozó, akkor homokozó játék is kell! Arra ne számítsunk, hogy majd játszik valamivel a gyerek, mert abból úgyis csak az lesz, hogy hatan harcolnak egyetlen lapátért. A kis vödröt a belepakolt többi eszközzel akár ő is viheti.

Az innivalót el ne felejtsük!

Mi kellhet még?

Úszógumi, karúszó, szandi a vízbe, gumimatrac, labda, vizipisztoly, napszemüveg, és még millió féle dolog, de ezek már teljesen egyéni szükségletek szerint változhatnak!

Mindenképpen érdemes még otthon átgondolni, mire lehet szükségünk a strandon, hogy ha már a szállásról indulunk, ne kelljen kapkodni!

Szállások a Balatonon

hotel*
hotel**
hotel***
hotel****
hotel*****
apartman
vendégház
panzió
ifjúsági szálló
egyéb

    

7501 megtekintés összesen, 1 ma

  

Fizetett hirdetések (x)

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

 • Utószezon

  Szerző: - augusztus 26, 2008 - 0 Hozzászólás

  Az utószezon tényleg jó! Vagy inkább úgy mondanám, sokkal több előnye van, mint hátránya! De nézzük inkább az előnyöket! A babák általában úgyis otthon va...

 • Napirend a nyaralás alatt

  Szerző: - június 24, 2008 - 0 Hozzászólás

  A gyerekeket megzavarja a nyaralás, minél kisebbek, annál jobban. Számukra a biztonságot még a megszokott környezet és a napi rutin jelenti, ezért minél jobban ...

 • Mit vigyünk magunkkal a strandra?

  Szerző: - június 25, 2008 - 0 Hozzászólás

  Mielőtt a fél házat összecsomagolnánk, érdemes átgondolni néhány dolgot, hogy valóban csak a fontos dolgokat pakoljuk a táskánkba, azok viszont mind ottlegyenek...

 • Mit fog fel a baba?

  Szerző: - július 22, 2008 - 0 Hozzászólás

  A nyaralás a baba számára sokkal kevésbé kellemes élmény, mint a szüleinek, neki mindegy milyen divatos úticélt látogatunk meg, csak az a fontos, a szülei vele ...

 • Mi is érezzük jól magunkat!

  Szerző: - július 4, 2008 - 0 Hozzászólás

  Mikor babával, kisgyerekkel tervezzük a nyaralást, elsősorban az ő igényeit tartjuk szem előtt. Ez természetes, de nem szabad mindennek erről szólnia, a nyaralá...