Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | BejelentkezésRSS hírforrás

Nyaralás babával

| Blog | április 6, 2008

Ha a babád nincs még fél éves, akkor ugyanúgy nekivághattok a nagyvilágnak, mint kettesben, legfeljebb némi plusz csomagot kell magatokkal vinnetek. Minél idősebb a baba, annál nehezebb dolgotok lesz a nyaralás megszervezésekor.

Egy 6 hónaposnál fiatalabb babát még kevésbé zavar meg a környezetváltozás, ha a napirendjét nagyjából sikerül a megszokott rendhez igazítani, akkor kényelmesen nyaralhattok vele. Az utazást is jól viseli még, és a táplálásra sem lesz gondod, ha szopizik és a tápszer elkészítése sem nagy nyűg, csak a hozzávalókat nem szabad otthonfelejteni.

A legnehezebb az utazás 6-12 hónapos kor között. Ebben a korban a baba igazi örökmozgó és a környezetéhez is nagyon ragaszkodik. A legtöbb alvászavar is ilyenkor jelentkezik, így könnyen lehet, hogy az otthon jóalvó baba a nyaralás alatt az egész éjszakát sírással tölti.
Az utazást is nehezen viseli, mert állandóan jönne-menne mászna, azt pedig az autóban nem szabad. Ha busszal, vonattal, repülővel mentek, annyival egyszerűbb a helyzet, hogy ott legalább ölbe tudod venni, ha már nagyon unja magát.
A szálláson se egyszerű a helyzet, bababiztossá kell tenni a terepet, hogy kedvére kúszhasson-mászhasson a kicsi, az egész napos babakocsiban ücsörgést pedig valószínűleg nem díjazza majd, ezért úgy kell szervezni a programot, hogy felváltva kövessék egymást a babakocsihoz kötött és szabad mozgásra is lehetőséget adó programok.

Amikor már tud járni, akkor “csak” arra kell figyelni, hogy ne kószáljon el, viszont az utazást nagyságrendekkel jobban viseli, már érdeklik a látnivalók útközben és a gyerekülésben is el tud játszogatni.

Hogyan érdemes tervezni?

Előre ki kell találni, hogyan oldjátok meg a nappali és éjszakai alvást, és ennek megfelelően csomagolni az útra. Ha nappal a babakocsiban altatjátok majd a babát, akkor kényelmes kocsit kell vinni, amiben fekvő helyzetben pihenhet, ha viszont inkább a kicsi ernyőkocsit választjátok, akkor délután mindig a szálláson kell altatni a kicsit, hogy kényelmesen kedvére aludhasson.

Az éjszakai alváshoz praktikus megoldás az utazóágy, de sok helyen lehet kérni rácsos ágyat is. Lehet azonban, hogy a baba egyikben sem akar majd aludni, és nem hagy nyugtot nektek, amíg közétek nem feküdhet. Ez általában nem okoz problémát, nem szokik hozzá a kicsi, hazatérve ugyanúgy elalszik majd megint a saját ágyában.

Meg kell szervezni az etetést is. Ha csak szopik a baba, az a legpraktikusabb megoldás. Ha viszont tápszerezik, akkor kell, hogy legyen a szálláson víz forralási lehetőség és mosogató. Ha sokat kirándultok, akkor több cumisüveget érdemes készíteni, hogy a szálláson is maradjon tiszta, de napközbenre is legyen elég.

Ha most kezd szilárd ételt, főzelékeket enni a kicsi, akkor készülni kell bébiételekkel vagy a főzéshez szükséges felszereléssel. szállodában ez nehezen megoldható, de már léteznek olyan helyek, ahol lehet kérni bébiételt az ellátáshoz. Ilyenkor praktikusabb az apartmanokat választani, amelyeknek a konyháját minden szükséges eszközzel felszerelték. A helyi piacon pedig megveheted a hozzávalókat.

Vízparton fontos kellék még a szúnyogháló és a légkondicionáló, ezek hiányában sok kellemetlenség érheti a családot.

Amikor már jár a baba, nem mindegy, milyen adottságokkal rendelkezik a szállás: legyen játszótér vagy játékra alkalmas kert, ideális, ha gyerektársaság is van. Fontos, hogy a szálláson, vagy a strandon legyen gyerekmedence, esetleg játszóház.

A legtöbb gyermekbarát szolgáltatást egy helyen az üdülőtelepek nyújtják, amelyeknél viszonylag kis területen megtalálható minden a gyerekek szórakoztatásához szükséges lehetőség: játszótér, gyermekmedence, közeli tengerpart, gyerektársaság és a többi.

Nincs címke

3829 megtekintés összesen, 1 ma

  

Fizetett hirdetések (x)

Egy hozzászólás - “Nyaralás babával”

 1. http://www.babaparadicsom.hu/
  Itt nagyon jól éreztük magunkat. Egy nyaraló ahol minden van tényleg ami csak kellhet kisgyerekeseknek. A házigazda meg maximálisan teljesít mindent!
  Csak ajánlani tudom!
  Karcsi

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

 • Utószezon

  Szerző: - augusztus 26, 2008 - 0 Hozzászólás

  Az utószezon tényleg jó! Vagy inkább úgy mondanám, sokkal több előnye van, mint hátránya! De nézzük inkább az előnyöket! A babák általában úgyis otthon va...

 • Napirend a nyaralás alatt

  Szerző: - június 24, 2008 - 0 Hozzászólás

  A gyerekeket megzavarja a nyaralás, minél kisebbek, annál jobban. Számukra a biztonságot még a megszokott környezet és a napi rutin jelenti, ezért minél jobban ...

 • Mit vigyünk magunkkal a strandra?

  Szerző: - június 25, 2008 - 0 Hozzászólás

  Mielőtt a fél házat összecsomagolnánk, érdemes átgondolni néhány dolgot, hogy valóban csak a fontos dolgokat pakoljuk a táskánkba, azok viszont mind ottlegyenek...

 • Mit fog fel a baba?

  Szerző: - július 22, 2008 - 0 Hozzászólás

  A nyaralás a baba számára sokkal kevésbé kellemes élmény, mint a szüleinek, neki mindegy milyen divatos úticélt látogatunk meg, csak az a fontos, a szülei vele ...

 • Mi is érezzük jól magunkat!

  Szerző: - július 4, 2008 - 0 Hozzászólás

  Mikor babával, kisgyerekkel tervezzük a nyaralást, elsősorban az ő igényeit tartjuk szem előtt. Ez természetes, de nem szabad mindennek erről szólnia, a nyaralá...