Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | BejelentkezésRSS hírforrás

Rossz idő a nyaraláson

| Blog | június 26, 2008

Mindenki ismeri az érzést, hogy el tudja rontani a nyaralást, ha megérkezésünk után rosszra fordul az időjárás! Lehül a levegő, leszakad az ég, ilyenkor jön az ismert sóhajtás: “na ezt jól kifogtuk”!

Mit csináljunk, ha nincs strandidő?

Ha csak hűvösebb van, mint vártuk, akkor nincs nagy gond, bár természetes vizekben nem olyan jó pancsolni ilyenkor, de ha van a közelben fedett medencés víziparadicsom, a strandolásról se kell lemondani.

Jobb előre felkészülni, hogy talán hűvös lesz, ezért pakoljunk a bőröndbe mindenkinek hosszúnadrágot, pulóvert, de lehetőleg mindjárt kettőt, mert nincs annál rosszabb, mint a nyaralóban várni, hogy megszáradjon az egyetlen bekészített melegítő, amit előző nap összesarazott a gyerek. Szerencsére a gyerekruhák nem foglalnak sok helyet!

Ha nem esik az eső, még a kirándulás is jobban esik, mint kánikulában. Túrázzunk a közeli erdőben, látogassunk meg egy várat, állatkertet, arborétumot.

Erdei túráknál jó ha használunk valamilyen szúnyog- és kullancsriasztó készítményt, mert a “kullancs elleni” védőoltás sem véd mindenféle betegségtől, a kellemetlen szúnyogcsípésekről nem is beszélve.

És ha még az eső is esik?

A fedett aquaparkok esőben is nyitva állnak, de ha ilyen nincs a közelben, akkor se muszáj a nyaralóban ülni.

Indulás előtt becsomagoltuk a gyerkőc gumicsizmáját, esőkabátját és magunknak is valami vízhatlant? Szuper, akkor egy kis zápor miatt nem kell a kirándulásról lemondani, persze ilyenkor kiváló kirándulás lehet a boltig eljutni is, vagy elsétálhatunk egy jó kis játszóházig, ha messzebb van, akkor pedig a buszmegállóig.

Ha közvetlen közelben nincs megfelelő program, akkor autókázhatunk is egy kicsit a közeli városig, ha nem autóval mentünk, akkor pedig a buszozás, vonatozás, főleg, ha van erdei kisvasút külön élmény lehet a gyerekeknek.

Viszont ha végképp semmi ötlet nincs, egy nagy közös játék a nyaralóban szintén élmény lehet! Senki nem siet dolgozni, senki nem a házimunkán aggódik, lehet nyugodtan társasozni, bújócskázni, bírkózni, a nyaralásba pedig az is belefér, hogy – még ha eredetileg nem is volt tervben, – egy-egy nap étteremben ebédeljünk, vacsorázzunk.

Szállások a Balatonon

hotel*
hotel**
hotel***
hotel****
hotel*****
apartman
vendégház
panzió
ifjúsági szálló
egyéb

     

4819 megtekintés összesen, 1 ma

  

Fizetett hirdetések (x)

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

 • Utószezon

  Szerző: - augusztus 26, 2008 - 0 Hozzászólás

  Az utószezon tényleg jó! Vagy inkább úgy mondanám, sokkal több előnye van, mint hátránya! De nézzük inkább az előnyöket! A babák általában úgyis otthon va...

 • Napirend a nyaralás alatt

  Szerző: - június 24, 2008 - 0 Hozzászólás

  A gyerekeket megzavarja a nyaralás, minél kisebbek, annál jobban. Számukra a biztonságot még a megszokott környezet és a napi rutin jelenti, ezért minél jobban ...

 • Mit vigyünk magunkkal a strandra?

  Szerző: - június 25, 2008 - 0 Hozzászólás

  Mielőtt a fél házat összecsomagolnánk, érdemes átgondolni néhány dolgot, hogy valóban csak a fontos dolgokat pakoljuk a táskánkba, azok viszont mind ottlegyenek...

 • Mit fog fel a baba?

  Szerző: - július 22, 2008 - 0 Hozzászólás

  A nyaralás a baba számára sokkal kevésbé kellemes élmény, mint a szüleinek, neki mindegy milyen divatos úticélt látogatunk meg, csak az a fontos, a szülei vele ...

 • Mi is érezzük jól magunkat!

  Szerző: - július 4, 2008 - 0 Hozzászólás

  Mikor babával, kisgyerekkel tervezzük a nyaralást, elsősorban az ő igényeit tartjuk szem előtt. Ez természetes, de nem szabad mindennek erről szólnia, a nyaralá...